Vestfold Fotograflaug møter Henk van Kooten

posted in: News, Seminarer | 1

Søndag kveld startet et 3 dagers laugsmøte i samarbeid med Preus Pro Lab, ute på Karjohansvern i Horten.

Mandag var det Henk van Kooten fra Nederland, som oppdaterte oss på nye trender innen portrettfotografering, med bl.a. hovedvekt på par og familiegrupper. Og ikke minst hvordan markedsføre seg i dagens internett-verden, med bl.a. webside, blogg og Facebook.

Nedover i Europa har bryllupsmarkedet minsket med 70% på få år – for så å falle med ytterligere 50% av det som var igjen. Da er det på tide å tenke nytt. Gjøre ting annerledes, og finne nye markeder. Markedsføre seg på nye måter osv.


Medlemmer av Vestfold Fotograflaug og Preus Pro Lab lytter til Henk van Kooten fra Nederland. Alle foto: Roy Gabrielsen.

Flere av deltagerne har møtt, og hørt, Henk for 2 år siden – når han var i Oslo. Denne gang var det et helt nytt program med nye problemstillinger og løsninger på disse. Hvordan møte dagens sterkt endrede marked…

Henk har møtt dette ved å endre konseptet på sin virksomhet, til å fokusere mer på Art og Imaging. Mindre på sitt eget navn, som gir han muligheten til å involvere andre i produksjonen, kundebehandlingen osv. – mens han selv kan fokusere mer på selve fotograferingen og forretningsutviklingen.

Henk viser i praksis hvordan han løser gravidbilder slik som markedet ønsker det, – nå for tiden. Han har hatt stor suksess med dette hjemme i Nederland.

Det er mange måter å gjøre en familiefotografering utenfor de tradisjonelle rammene.

Du kan se mer av Henk’s bilder på henkvankooten.com